Consultatie

Mediation, Coaching of Therapie Samenleven is nog niet zo eenvoudig.

Bij Blueprintmediation kunt u terecht voor al uw relatievraagstukken

Een consultatie is een gerichte gedachtewisseling met een deskundige waarbinnen u zaken op een rij kunt zetten om overwogen keuzes te maken. Een consultatie kan leiden tot verschillende trajecten:
Mediation
Coaching
Therapie
Consultatie
Nieuw Samengesteld Gezin
De nieuwe leefsituatie is al langere tijd een feit. Maar ruzies, gekibbel, tranen en boosheid blijven de kop opsteken. Het lukt niet om de verschillende gewoontes, smaken en wensen met elkaar te combineren. Hier zou mediation mogelijk de aangewezen methode zijn.

Partner-relatie: samen leven
Het lukt niet om overeenstemming te krijgen rondom zaken als: Taken in huis; het kostwinnerschap; zorgtaken; kinderwens; agendaplanning; bestedingspatroon; familie/vriendencontact. De kwestie lost niet op en veroorzaakt blijvende spanningen in de relatie. Mediation helpt om duurzame afspraken te maken waar u zich beiden goed bij voelt. Indien er sprake is van vergaande aantasting van de relatie is een partnerrelatietherapie mogelijk meer aangewezen.

Partnerrelatie: problemen
Verliefdheid, ziekte, traumatische gebeurtenissen, zijn voorbeelden waardoor een relatie diepgaand ontwricht kan raken. Partnerrelatietherapie biedt de mogelijkheid tot een heroriƫntatie op de relatie en de toekomst met elkaar.

Vrienden en familie
In iedere familie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor. In iedere vriendschapsrelatie gaat het wel eens een periode minder goed. Indien problemen een structureel karakter hebben ligt daar vaak een kwestie aan ten grondslag. Dat is jammer, want niemand kent u zo als die ander. De relatie is wellicht de moeite waard om te behouden. Wilt u de kwestie oplossen en de band herstellen dan kan mediation daar behulpzaam bij zijn.

Erfkwesties
Langdurige scheiding; het 18e eeuwse antieke meubel; verleende zorg; gebruik van de bankpas; onrechtmatigheden, kunnen allemaal aanleidingen zijn voor een familiebreuk en conflict. Mediation is een manier die helpt om met respect voor elkaars waarden en belangen opnieuw verbinding te vinden.

Echtscheiding
Hoe vertel ik mijn partner dat ik wil scheiden? Hoe vertellen we het de kinderen? Waarom wil hij/ zij weg? Wat moet ik nu? We blijven ruzie houden ondanks de afspraken, wat nu? Ingrijpende vragen met ingrijpende gevolgen. Scheidingsmediation biedt ruimte voor deze en andere kwesties. Het helpt u besluiten te nemen en afspraken maken waarbij ieders belang en waarde zoveel mogelijk overeind blijft.

Ex-verslaafden
Verslaving betekent een periode in je leven waar liegen, bedriegen en/of stelen onderdeel van je gedrag zijn. Een periode waarin je een dubbele agenda hebt. Een periode waarin je relaties, je denken, gevoelens en gedrag, ten dienste staan van je verslaving, van je gebruik. In deze periode raken dierbare relaties vaak ernstig beschadigd. Ben je hersteld van deze verslaving en ben je eraan toe om de vertrouwensbreuk met je belangrijkste mensen te herstellen, maar je weet niet goed hoe? Overweeg dan mediation. Mediation biedt ruimte om het verleden aan te kijken en van daaruit met respect voor elkaar te zoeken naar een nieuwe basis.

Verschillen tussen mediation, coaching en therapie
Het belangrijkste onderscheid tussen deze drie benaderingen is gelegen in:
procesverloop
methode & technieken
positie van de gespreksleider
positie van de cliƫnten
De achtergrond van Anouska Cremers maakt het mogelijk dat u de juiste hulp krijgt. In het consult wordt samen met u vastgesteld welke benadering het beste aansluit bij uw situatie. Voor meer info over Anouska, klik hier.